Το freddo αποτελεί πλέον αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων, τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. Ποια είναι όμως η σωστή μέθοδος παρασκευής freddo espresso ή cappuccino;
Πιθανό να σκέφτεστε, πόσο δύσκολο είναι να φτιάξει κανείς ένα freddo espresso; Όσο απλό κι αν ακούγεται και αυτό το ρόφημα θέλει την τεχνική του!
Όμως, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ροφήματα που έχουν βάση τον espresso και για τα οποία υπάρχει ένα εύρος συνταγών τόσο online όσο και offline, όταν πρόκειται για τον freddo espresso δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες.
Ο espresso είναι το βαστικό συστατικό αυτού του ροφήματος γι' αυτό θα πρέπει να πετύχετε τη σωστή εκχύλιση.Οι μηχανές espresso δεν διαθέτουν ειδική ρύθμιση για εκχύλιση freddo espresso. Αυτό που μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι η μέγιστη δόση που θα πρέπει να εκχυλίσετε είναι ένα διπλό espresso lungo.
Εάν σας φαίνεται λίγη η ποσότητα μέσα στο ποτήρι, προτιμήστε να αυξήσετε τα παγάκια και όχι την ποσότητα τυ espresso. Θυμηθείτε ότι ένα συμπυκνωμένο ρόφημα έχει περισσότερη διάρκεια από ένα αραιωμένο ρόφημα, που έχει προκύψει από υπερεκχείλιση.